La Tribu Van Meerbeeck

Matthias bientôt 3 ans, cherchez la touche verte, où trouvez-le à rassembler des petits trésors et les mettre dans ses poches ;
William, bientôt 3 ans aussi - étonnant non? -, vous le reconnaîtrez à une touche bleue - blue bill - il saute et court partout! ;
Amélie, la seule vraie princesse de la tribu, curieuse, délicate et une vraie actrice de théâtre en rose ou lila!

08/05/2008

Buenos Aires otra vez ?

Terwijl we nog maar enkele dagen te gaan hebben van ons "gewoon leven" hier, blijft het uiteraard altijd een beetje speciaal.
- De landbouwproducenten ofte 'el Campo' heeft na de mislukking van 30 dagen onderhandelingen met de overheid, beslist terug over te gaan tot protestacties. Dit omdat de overheid de verhoging van exporttaxen niet volledig heeft willen herzien. (Pierre verbeter me als ik me vergis ...) Verschillende Rutas zijn geblokkeerd of met vertragingsmanoevers, en toch lijkt voorlopig de binnenlandse consumptie niet geviseerd, enkel de producten die voor export bedoeld zijn (granen voornamelijk). Het zou dus niet meteen moeten escaleren tot lege beenhouwers, tekorten aan vlees, melk, ... zoals rond Pasen het geval was.
- De humo van de enorme branden is nog maar net vertrokken, of er komen alweer nieuwe wolken over Buenos Aires! Sinds deze middag luidt het "las cenizas llegaron a Bs As": de volkaanassen zijn tot in Bs As geraakt. Ze komen van de volkaan Chaiten in Chili, die sinds enkele dagen hevig van zich laat horen, terwijl men dacht dat ie vredig aan het slapen was. De gevolgen zijn vooral in de regio ginder serieus: zo zouden in El Bolson (stadje ten Zuiden van Bariloche, dus in Argentinië) de mensen geen kraantjeswater meer mogen drinken, de scholen gesloten zijn. Ze vrezen voor de groei van planten en dieren...
Dat alles belooft, want we waren nog wel wat van plan. Dit weekend blijven we nog in Bs As, voor de verjaardag van Sofia, ik ga iets drinken met mijn 3 maatschappelijk assisten-collega's, we willen - eindelijk - naar het Malba museum, ... Volgend weekend dachten we dan naar Mendoza te gaan, de wijnroute te 'proeven', ... Ik kijk wel een beetje wantrouwend naar die vulkaan, die wel eens roet in het eten zou kunnen gooien.
Hoe dan ook, op donderdag 22 mei gaan we beiden (een andere) vlieger op, en we landen op vrijdag 23 mei in Belgenland! We kijken wel uit naar jullie zon; het is in België namelijk warmer dan hier! We ontwaken met een 7tal graden, en met een helderblauwe lucht warmt het op de middag op tot een verlegen 20 graden. Op dus naar de zon, en ook een gezonde dosis vrienden, familie en heel wat huwelijks-to do's!
In de week van 2 juni komen we dan terug naar Bs As (alweer op verschillende vliegers uiteraard) omdat Muriel en Antony ons hier opwachten om naar het Noorden te trekken gedurende twee weken!

Aucun commentaire: