La Tribu Van Meerbeeck

Matthias bientôt 3 ans, cherchez la touche verte, où trouvez-le à rassembler des petits trésors et les mettre dans ses poches ;
William, bientôt 3 ans aussi - étonnant non? -, vous le reconnaîtrez à une touche bleue - blue bill - il saute et court partout! ;
Amélie, la seule vraie princesse de la tribu, curieuse, délicate et une vraie actrice de théâtre en rose ou lila!

07/01/2008

Ruta de Los Siete Lagos

In Villa La Angostura hebben we dus fietsen gehuurd om het schiereiland met natuurreservaat rond te fietsen : 12km heen, ‘nivel medio-alto’… en na geen 50meter, van de fiets afgestapt ! Man, wat hebben we verder afgezien! Het was wel leuk en de moeite waard: het is een lange strip, in het begin dus een paar steile heilingen, daarna meer heuvels eigenlijk, om te eindigen in een stukje speciaal bos, arrayanes, waarnaar het park genoemd is. We hebben de weg toch afgelegd in een flink anderhalf uur ( tegenover de 2,5 die aangekondigd waren) dus toch een beetje sportief van ons, bedachten we. Nu op het uiterste van het schiereilandje kan je ook een bootje terug nemen, en dat hebben we dan toch gedaan, als beloning zo. Niet zo sportief zou je denken, maar er is altijd erger: er zijn ook mensen die met de boot vertrekken, 500m met de gids tussen de bomen wandelen, en terug op de boot stappen!
(maar de levensles is wel: de volgende episodes van Start To Run downloaden en er werk van maken in de komende maanden! )
Na het fietsen hebben we dan de auto genomen en zijn we officieel begonnen aan de Ruta de los Siete Lagos. We bevinden ons halverwege Argentinië (van Noord naar Zuid gezien), aan de westkant, dus in de Andes. We beginnen uit Villa La Angostura, dat aan hetzelfde enorme LAgo NAhuel Huapi ligt als Bariloche. Rechts Lago Correntoso, links Lago Espejo, en een eerste halte aan de Lago Espejo Chico voor een overnachting in een godvergeten camping. Hamburguesa completa op het vuur, barkoude nacht in het tentje, en ’s nachts nog net een glimp opgemerkt van een prachtige sterrenhemel (nog nooit gezien!)
Na ons campingavontuurtje terug de (hobbelige, aarden) weg op langs de andere meren. Beelden zeggen soms genoeg:
- Península Quetrihué aan de Lago Nahuel Huapi –
- Camping aan de Lago Espejo Chico -
- Pic Nic aan de Lago Pichi Traful -

- Uitzicht op de Lago Hermoso –

- Waterval langs de weg –


- Siesta en (héél) fris duikje aan de Lago Meliquina-

De Ruta eindigt in San Martín de Los Andes, een gezellig vakantiestadje, waar we ons tentje nog eens hebben opgezet en hebben genoten van een gezellig avondje. ’s Ochtends vroeg (héél vroeg: 5u30) zijn we dan opgestaan en hebben alles ingepakt. 1400km richting Oosten, opnieuw de woestijn door, om ’s avonds aan te komen in Tandil, onze startplaats. Op de kilometerteller van ons dapper autotje: 4220km. Op de harde schijf van de computer 1200 fotos, en wij heel gelukkig van tien mooie reisdagen. Het belooft hier in Argentinië nog mooi te worden!!

Aucun commentaire: