La Tribu Van Meerbeeck

Matthias bientôt 3 ans, cherchez la touche verte, où trouvez-le à rassembler des petits trésors et les mettre dans ses poches ;
William, bientôt 3 ans aussi - étonnant non? -, vous le reconnaîtrez à une touche bleue - blue bill - il saute et court partout! ;
Amélie, la seule vraie princesse de la tribu, curieuse, délicate et une vraie actrice de théâtre en rose ou lila!

26/02/2008

Gualeguaychu - Manu!

Terwijl Pierre even naar het immo-kantoor was om een paar zaken te regelen, is Manu zaterdagochtend aangekomen! Hij is op zakenreis geweest in de States en komt ook in Argentinië klanten bezoeken.
Gezien onze bus naar Gualeguaychu pas om half vier vertrok, had Manu de tijd om rustig te ‘landen’ en om kennis te maken met de Recoleta-buurt: straatjes, kerkhof van Evita (en andere BA’ers), het park er rond met artisanale souveniertjes om ten slotte op een terrasje een diepzinnige vergelijking te maken tussen Belgisch (t is te zeggen de Stella Artois die in Z-Amerika gebrouwd wordt) en Argentijns bier.

Later op de dag, na een flinke 4 uur bus, komen we aan in Gual, waar Sofie en Charlie ons al de nodige tickets hadden gekocht en nog de dag zelf een slaapplaats hadden weten te bemachtigen, ondanks de tienduizenden mensen die het dorpje vulden. Sofie en Charlie waren hiervoor na een nachtje-door in Buenos Aires om 6u ’s ochtends vertrokken! Merci!
- Sofía et Charlie-

Na een aperitiefje midden het rumoer van vroege feestvierders – auto’s die voorbijrijden met wel 10 jongeren in, de nodige toeters, schuimbussen en decibels, maar ook mmmmmoons en andere – hebben we ons getrakteerd op een erg lekkere ‘tenedor libre’ parilla. Foto’s zeggen waarschijnlijk wel genoeg, het was echt goed, lekker en ook gezellig! Manu’s eerste Argentijns vlees, een voltreffer (en sinds hij nu elke dag met zijn klanten op restaurant eet, komt ie ongetwijfeld als expert terug naar huis! Gelukkig schijnt Amélie zeer goed te kunnen te koken om aan de verwachtingen te voldoen!)

- "all you can eat vlees op het vuur" -

Carnaval zelf is:

- feest, ambiance, ritme,veel kleuren, weinig kleren! -

Over 500meter lengte worden er tribunes gebouwd en verschillende groepen defileren op muziek rond bepaalde thema’s van 22u tot .. 3u? Vraag de jongens niet welke thema’s ze gezien hebben, die hadden ongetwijfeld oog voor wat anders ;-) (nu, meisjes hadden ook niet te klagen hoor!)


- de drie mannen-


Zondag waren we nog vroeg genoeg terug in Buenos Aires om naar het zondagsmarktje van San Telmo te gaan, dan naar La Boca, via de Obelisk op de werelds breedste avenue, door Microcentro naar Puerto Madero, om daar te eindigen rond een welverdiende cocktail en een paar sushi’s!

- op stap in San Telmo-

- Kunstenaars in San Telmo-


-Passie en kleur in La Boca-

- 9 de Julio, Obelisk en Plaza de Mayo -


- Casa Rosada op Plaza de Mayo-

- Puerto Madero en op de achtergrond de Puente de la Mujer-

- bekomen in de lounge van Asia De Cuba-

Aucun commentaire: